top of page
Search

Ontdek je innerlijke wereld, start vandaag nog met Journaling!


Iedereen heeft het er tegenwoordig over, journalen! Ook wij hier zijn fan! Journalen is een krachtige en creatieve manier om je gedachten, gevoelens & ervaringen vast te leggen op papier. Het is niet alleen een geweldige uitlaatklep voor zelfexpressie, maar ook een instrument voor persoonlijke groei & zelfontdekking. Heb jij onze unieke journal in onze webshop al gespot? Vanuit onze eigen, krachtige ervaring met deze manier van ontwikkelen hebben wij deze blog voor je geschreven om vandaag nog aan de slag te gaan! 1. Ask yourself!

Een van de meest effectieve manieren om te journalen is door jezelf vragen te stellen. Deze vragen helpen je dieper na te denken over jezelf, je emoties en je doelen. Laat deze vragen even bezinken & ga opzoek naar de antwoorden die je kunt vinden in jezelf. Vragen die je kunnen helpen:

  • Wat zijn mijn grootste dromen en verlangens?

  • Welke stappen kan ik nemen om mijn doelen te bereiken?

  • Wat maakt me echt gelukkig en vervuld?

  • Wat zijn mijn grootste angsten en hoe kan ik ze overwinnen?

  • Welke lessen heb ik geleerd van recente uitdagingen?

2. Dankbaarheid! Het opschrijven waar je dankbaar voor bent, is een geweldige manier om positiviteit en dankbaarheid aan jouw oppervlakte te krijgen. Neem elke dag eventjes de tijd om drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen grote of kleine dingen zijn, zoals gezondheid, familie, vriendschappen, een mooie zonsondergang of een inspirerend boek. Het herinneren van deze positieve aspecten in je leven zal je helpen een positieve mindset te behouden!

3. Be FREE! Geen zin om je aan regeltjes te houden? Ga aan de slag met een wel hele vrije schrijfoefening. Zet die pen op je papier & schrijven maar! Vrije schrijfoefeningen zijn perfect voor het stimuleren van creativiteit en het verkennen van je diepste gedachten. Neem een paar minuten de tijd om zonder onderbrekingen te schrijven. Laat je pen gewoon over het papier vloeien en schrijf alles op wat in je opkomt. Het maakt niet uit of het logisch of samenhangend is. Dit proces van vrije expressie helpt je om je gedachten los te laten & om nieuwe inzichten te ontdekken. P.s. zelfs de 'uuuuuhms & aaaah's mogen erop!

4. Ervaringen Journalen is ook een geweldige manier om belangrijke ervaringen in je leven te reflecteren. Schrijf over bijzondere momenten, uitdagingen die je hebt overwonnen, lessen die je hebt geleerd & groeikansen die je hebt ervaren. Het leuke is, wanneer je dit over een paar jaar terugleest zul je heel anders kijken naar de ervaring die nu wellicht een grote impact op je heeft! 5. Dream big, my friend! Gebruik je journal om je doelen en dromen vast te leggen. Visualiseer je ideale toekomst en schrijf op wat je wilt bereiken. Breek je doelen op in concrete stappen en maak een actieplan. Het opschrijven van je doelen en het creëren van een plan vergroot je focus en motivatie. En het mooie is, dream big! Kijk maar eens om je heen, alles wat je ziet zoals dat boek, een tafel of dat ene schilderij: alles is ooit begonnen met een 'simpele' gedachten van iemand!22 views0 comments

Comentarios


bottom of page