top of page
Search

Het belang van luisteren naar jouw innerlijke stem.

Helaas worden we vaak overspoeld door externe prikkels en meningen van anderen. Dat herken je misschien wel? Steeds vaker verliezen we het contact met ons innerlijk weten, onze innerlijke stem. Wij zijn ons er niet bewust van of negeren deze onbewust.. In deze blog nemen je we je mee in het belang van het luisteren naar je innerlijke stem & leren we je hoe je dit kan doen.


Je innerlijke stem, ook wel je intuïtie genoemd, is de diepe, innerlijke wijsheid die in je leeft. Het is het stemmetje dat je begeleidt, waarschuwt & inspireert. Het is de stem die jou vertelt wat echt belangrijk voor je is en wat je nodig hebt. Niet te verwarren met jouw ego die vooral regeert vanuit angst.

En, waarom is dit luisteren dan zo belangrijk?
Het luisteren naar je innerlijke stem is essentieel voor het nemen van authentieke beslissingen die in lijn zijn met je authentieke zelf. Het stelt je in staat om je behoeften, verlangens en waarden te begrijpen en te respecteren.

Hoe kun je contact leggen met je innerlijke stem, je intuïtie, je innerlijke weten?

  1. Neem regelmatig de tijd om in stilte te zijn en naar binnen te kijken. Dit kan meditatie, mindfulness of gewoon een rustige wandeling in de natuur zijn. Door jezelf de ruimte te geven om te reflecteren, kun je de stem van je intuïtie horen. We organiseren regelmatig workshops in ons atelier. Weet dat je welkom bent. Dit zijn bijzondere momenten van bewustzijn & reflectie.

  2. Journaling: schrijf je gedachten, gevoelens en inzichten op in een dagboek. Dit kan je helpen om je innerlijke stem beter te begrijpen en te onderscheiden van je ego.

  3. Use your body: Luister naar de signalen van je lichaam. Je innerlijke stem kan vaak tot je spreken door middel van fysieke sensaties zoals spanning, kriebels of een knoop in je maag.

  4. Leer vertrouwen op je intuïtie en durf te handelen naar wat je innerlijke stem je vertelt. Dit kan betekenen dat je soms tegen de (in eerste instantie ogende) wijsheid ingaat, maar het kan ook leiden tot verdieping, nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

  5. Get your fluoriet! Fluoriet staat bekend om zijn stabiliserende en beschermende eigenschappen. Het helpt bij het verbeteren van helderheid en het nemen van beslissingen op basis van je intuïtie. Deze edelsteen is echt een hele mooie reminder om je te begeleiden in jouw persoonlijke proces. Benieuwd naar de reminders van Fluoriet? Door regelmatig de tijd te nemen om naar binnen te luisteren en te handelen naar wat je intuïtie je vertelt, kun je het leven leiden dat jij voor ogen hebt. Laat je niet afleiden lieve jij, luister naar jezelf. Het zit allemaal al in jou. Laat die angsten van het ego los en ga op reis!

21 views0 comments

Commentaires


bottom of page