top of page
Search

Orakel of tarot deck: Wat is het verschil?


Tarot- en orakeldecks zijn beide super populaire hulpmiddelen voor spirituele begeleiding, maar ze hebben verschillende eigenschappen en toepassingen. In deze blog duiken we dieper in op het verschil tussen deze twee decks, zodat je kunt ontdekken welke het beste bij jou past.

Tarotdecks: symbolen & een strakke structuur.

Tarotdecks zijn al eeuwenlang een bron van inzicht. Standaard bestaan ze uit 78 kaarten, verdeeld in twee hoofdgroepen: de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana vertegenwoordigt belangrijke levenslessen en universele thema's, terwijl de Kleine Arcana zich richt op alledaagse gebeurtenissen en uitdagingen.

Een tarotdeck volgt een gestructureerd systeem met specifieke symboliek en betekenissen voor elke kaart. Tarotlezers gebruiken vaak traditionele leggings om diepgaande inzichten te verkrijgen in allerlei situaties & levensvragen.

Het duurt soms jaren om een tarotdeck echt goed te kunnen begrijpen en goed te kunnen lezen. Dit doordat de kaarten zijn gebaseerd op bijvoorbeeld symbolen, kleuren en cijfers.

Orakeldecks: jouw intuïtie laten spreken

Orakeldecks daarentegen zijn vaak veel minder gestructureerd dan tarotdecks. Ze kunnen variëren in grootte, aantal kaarten en thema's. Orakelkaarten kunnen afbeeldingen bevatten van engelen, dieren, feeën, kristallen of andere symbolen. Deze diversiteit maakt orakeldecks flexibel en daardoor super toegankelijk!

Het gebruik van een orakeldeck vereist vaak meer intuïtie en creativiteit dan tarot. In plaats van vast te houden aan een vaste set betekenissen, moedigt een orakeldeck je aan om je eigen interpretaties te ontwikkelen op basis van je intuïtie en gevoelens op dat moment.

Orakelkaarten bieden vaak directe en gerichte boodschappen die snel inzicht kunnen geven in specifieke situaties of vragen.

Welk deck past bij jou?

De keuze tussen een tarot- of een orakeldeck hangt af van je persoonlijke voorkeur. Als je op zoek bent naar diepgaande analyses en symbolische betekenissen, kan een tarotdeck meer geschikt voor je zijn. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar intuïtieve leiding en directe antwoorden, kan een orakeldeck meer bij je passen.

Het beste is om verschillende decks uit te proberen en te zien welke resoneren met jouw energie en intuïtie. Of je nu kiest voor tarot, orakelkaarten, of beide, ze kunnen beide waardevolle instrumenten zijn tijdens jouw persoonlijke reis. In onze webshop vind je heel erg veel verschillende decks die wij met zorg voor jou hebben uitgekozen. Welke is jouw favoriet?

15 views0 comments

Comments


bottom of page