top of page
Search

Welke edelstenen helpen je bij rouw & verlies?

Het verwerken van rouw & verdriet is natuurlijk een van de meest emotionele en uitdagende periode's uit jouw leven. Natuurlijk zijn edelstenen geen wondermiddel zijn voor het 'healen' van jouw hart en het weg toveren van verdriet. Maar ze kunnen ze wel je wel ondersteunen en helpen om bepaalde emoties te kalmeren en te je ondersteuning te bieden tijdens het rouwproces. Deze edelstenen zijn er voor jou! Of natuurlijk voor je 'loved one' wanneer je hem of haar een reminder wilt sturen en wil laten weten dat je aan hen of haar denkt en wil ondersteunen in deze periode van duisternis.

  1. Amethist - Amethist is een steen die staat voor rust en kalmte. Helpt bij het loslaten van stress en angst. Het is een hele bijzondere steen voor het kalmeren van jouw mind & het bevorderen van emotionele stabiliteit.

  2. Rozenkwarts - Rozenkwarts is een steen van onvoorwaardelijke liefde & helpt bij het openen van het hart, dit om (weer) liefde en mededogen te ervaren. Het is een zachte en kalmerende steen die helpt bij het loslaten van negatieve emoties en het bevorderen van innerlijke rust.

  3. Sodaliet - Sodaliet is een steen die staat voor innerlijke rust en vrede. Het helpt bij het verlichten van angst & verdriet en het bevorderen van een gevoel van innerlijke harmonie & vrede.

  4. Bergkristal - Bergkristal is een steen van helderheid en reinheid en helpt bij het loslaten van negatieve emoties. Het is een bijzonder, fijne steen voor het bevorderen van (mentale) helderheid & emotionele stabiliteit na een donkere periode.

  5. Carneool - Carneool is een steen die staat voor moed en kracht en helpt bij het verlichten van verdriet en negativiteit. Het is een opbeurende steen die helpt bij het bevorderen van positiviteit & optimisme.

Het is belangrijk om te vertrouwen op je intuïtie bij het kiezen van de juiste steen voor jouw rouwproces. Draag de edelsteen bij je in een zakje of draag deze als sieraad. Het kan je ook helpen om een plekje in huis te vinden die voor jou dierbaar is. Nogmaals, een steen gaat jouw innerlijke proces niet oplossen, maar hopelijk verzacht het een beetje.

25 views0 comments

Comments


bottom of page