top of page
Search

Tarot, eng of gevaarlijk?

Wij horen het vaak in onze showroom, en vinden het altijd prachtig wanneer er een dialoog ontstaat over tarot. Sommige mensen vinden het eng, griezelig of spannend, anderen zweren erbij! Maar hoe zit nou eigenlijk? Is een tarot legging gevaarlijk? Tarotkaarten zijn eigenlijk niets meer dan een instrument om inzicht te krijgen in het leven & de toekomst. Het is een hulpmiddel om in contact te komen met je intuïtie en innerlijke wijsheid. Zie het als een soort woordenboek om vertalingen vanuit het universum om te zetten in plaatjes, dit zodat het visueel wordt voor de tarotlezer.

Er zijn echter enkele mensen die van mening zijn dat het gebruik van tarotkaarten gevaarlijk kan zijn als ze verkeerd worden gebruik, met een verkeerde intentie of wanneer er een compleet verkeerde interpretatie van de kaarten verteld wordt. Het is nooit de bedoeling dat je je als 'ontvanger' van de kaarten afhankelijk wordt van jouw legging. Kortom, wanneer je een gevoel van verlies van controle & machteloosheid ervaart. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij een stukje kennis vanuit het universum overgedragen krijgt en niet om jou een angstig of negatief gevoel te bezorgen.

Het is echt heel erg belangrijk om te onthouden dat tarotkaarten alleen een hulpmiddel zijn en dat de interpretatie van de kaarten afhangt van de persoon die ze gebruikt. Als je onzeker bent over het gebruik van tarotkaarten, kan het nuttig zijn om te werken met een ervaren tarotlezer. Ook vind je inmiddels vind je heel erg veel boeken, lezingen en blogs over de interpretatie van de tarotkaarten. In the end, is het de intentie van tarotkaarten om een stukje bewustzijn te brengen en je te helpen groeien in jouw persoonlijke ontwikkelingsreis. En ja, dit kan natuurlijk soms een beetje spannend zijn ;)

57 views0 comments

Comments


bottom of page